JSk

JSk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Buraczki ostre z papryczką chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs dobrze wpływają na trawienie

Buraczki ostre z papryczką chili

Składniki:

Buraczki ostre z papryczką chili

 

  • buraki-6kg
  • cebula-7 dużych
  • papryczka chili-14szt (można dać mniej jak ktoś chce mniej pikantne)
  • ocet-1/2l
  • cukier-1/2kg
  • woda-1/2litra
  • sól-4 płaskie łyżki

Sposób przygotowania:

Buraczki ostre z papryczką chili
Buraki gotujemy, studzimy,obieramy i trzemy na tarce (takiej jak lubimy) cebulę obieramy z papryczek usuwamy nasiona i mielimy w maszynce do mięsa. Ocet,cukier, wodę i sól gotujemy. Na wrzącą zalewę wrzucamy zmieloną cebulę oraz papryczkę i gotujemy 10 min po tym czasie dodajemy starte buraki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Gorące wkładamy do słoiczków pasteryzujemy 5-10min.

Tagi:

buraki