Sposób przygotowania:
Buraczki z cebulą do obiadu
Buraczki umyć i ugotować w posolonej wodzie (1,5 łyżki soli).
Obrane buraczki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Z wody, cukru octu oraz pozostałych przypraw zagotować zalewę, po czym do zalewy wrzucić cebulę.
Gdy cebula zmięknie dorzucić starte buraczki na 2 -3 minut.
Nakładać gorące do słoików.
Pasteryzować 20 minut.
Robię na zimę nawet 5 porcji i do wiosny wszystko znika...
SMACZNEGO!!!
Obrane buraczki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Z wody, cukru octu oraz pozostałych przypraw zagotować zalewę, po czym do zalewy wrzucić cebulę.
Gdy cebula zmięknie dorzucić starte buraczki na 2 -3 minut.
Nakładać gorące do słoików.
Pasteryzować 20 minut.
Robię na zimę nawet 5 porcji i do wiosny wszystko znika...
SMACZNEGO!!!
Pyza
Sarenka
justyna s-g
yola