Sposób przygotowania:
Buraczki z gruszką
Ugotowane, obrane buraki zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gruszkę umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę i gruszkę przełożyć do buraków, dodać przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.
2milutka
zewa
Agatko gdybym dała więcej tej gruszki to smak gruszki może byłby bardziej wyrazisty a tak czuć tylko lekką jej nutkę.
2milutka
hmn..w takim razie mnie zainspirowałaś...
zewa
:)
zbysiowa
zewa
Madziu ale dodaj więcej gruszki, bo u mnie jednak za mało było :)
zbysiowa
Tak myślę, uwielbiam smak gruszki i coś czuję że w takim połączeniu będzie idealnie;)
kołczu
zewa
Tatar z kalarepką ? To dla mnie nowość. Tatara uwielbiam, kalarepkę też więc pewnie by i mnie smakowało :)
zbysiowa
O, a to dopiero...nie wiem czy bym się odważyła;D
kołczu
zbysiowa napisał(a):
edytaha
zewa
:)