Sposób przygotowania:
Pasta jajeczno - serowa ze szprotkami
🔘 Pasta kanapkowa: wędzonym szprotkom usunąć ogonki i główki. Następnie do szprotek wędzonych dodać trochę oliwy z oliwek, (jeśli użyjemy szprotek z puszki, wtenczas z zawartością oleju) wrzucić do pojemnika z blendera. Później dodać jajka, ogórek kiszony, serek topiony i czosnek. Całość dobrze zmiksować, aż do powstania kremowej pasty. Do powstałej pasty jajeczno - serowej domieszać szczypiorek. Następnie odstawić do " przegryzienia " na 30 minut do lodówki.
🔘 Po wyjeciu pasty kanapkowej z lodówki posmarować nią grubo świeże pieczywo lub grzanki. Następnie kanapki posypać przyprawą pul biber, pokrojonym szczypiorkiem i natychmiast podawać.
🔘 Po wyjeciu pasty kanapkowej z lodówki posmarować nią grubo świeże pieczywo lub grzanki. Następnie kanapki posypać przyprawą pul biber, pokrojonym szczypiorkiem i natychmiast podawać.