Sposób przygotowania:
Buraczki z jabłkami
Buraki czerwone umyć, zalać gorącą wodą, ugotować, obrać i zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka umyć, obrać usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do buraków i wymieszać.
Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić.
Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać cebulę, po chwili dodać mąkę i przygotować białą zasmażkę.
Do buraków dodać zasmażkę, cukier, kwasek cytrynowy, sól, wymieszać i mieszając zagotować.
Jabłka umyć, obrać usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do buraków i wymieszać.
Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić.
Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać cebulę, po chwili dodać mąkę i przygotować białą zasmażkę.
Do buraków dodać zasmażkę, cukier, kwasek cytrynowy, sól, wymieszać i mieszając zagotować.