Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Buraczki z podsmażona cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe buraczki z podsmażona cebulką, idealne do obiadu. Zdobne z dietą 3xbez (glutenu, cukru i nabiału).

Buraczki z podsmażona cebulką

Składniki:

Buraczki z podsmażona cebulką

 

  • buraki- 6-7 sztuk
  • cebula- 2 sztuki
  • łyżka oleju kokosowego do podsmażenia
  • sól ziołowa, pieprz i czubrica czerwona do smaku.

Sposób przygotowania:

Buraczki z podsmażona cebulką
Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku około 45-50minut. Wybrałam buraki równej wielkości i niewielkie. Po upieczeniu poczekać aż przestygną.

Dwie większe cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na łyżce oleju kokosowego. W momencie podsmażania cebuli obrać buraki i zetrzeć je na tarce na dużych oczkach.

Do podsmażonej cebuli dodać buraki, doprawić do smaku i podawać na ciepło.