Sposób przygotowania:
Marynowane podgrzybki
Grzyby oczyszczamy i myjemy na sitku zimną wodą.
Następnie gotujemy je w garnku 35 minut.
W międzyczasie przygotowujemy zalewę 3:5 ocet-woda + sól ( np. na 800 ml zalewy 1 łyżka.
Grzyby wkładamy do słoików z dodstkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu w kulkach.
Zalewamy wrzącą octową mieszaniną, zakręcamy i odstawismy do góry dnem.
Następnie gotujemy je w garnku 35 minut.
W międzyczasie przygotowujemy zalewę 3:5 ocet-woda + sól ( np. na 800 ml zalewy 1 łyżka.
Grzyby wkładamy do słoików z dodstkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu w kulkach.
Zalewamy wrzącą octową mieszaniną, zakręcamy i odstawismy do góry dnem.