kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Buraczki zasmażane często są przyrządzane w moim domu. Uważam że jest to lepsza wersja tradycyjnych buraczków ale na ciepło. Polecam do obiadu.

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

  • 0,5 kg ugotowanych czerwonych buraczków
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnię lub do garnka wlewamy olej i wkładamy starte buraczki.
Przesmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy sól, ocet, cukier, olej i wszystko razem przesmażamy przez chwilę. Na samym końcu dodajemy mąkę i zagęszczamy buraczki.
Zasmażane buraczki przekładamy na talerz.
Buraczki zasmażane
Ugotowane buraczki ścieramy na tarce do miski.
Buraczki zasmażane
Starte buraczki przekładamy do garnka lub miski.
Buraczki zasmażane
Starte buraczki przesmażamy z octem, olejem, cukrem, solą.
Buraczki zasmażane
Do buraczków dodajemy mąkę i zagęszczamy buraczki.