kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1015]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Buraczki zasmażane często są przyrządzane w moim domu. Uważam że jest to lepsza wersja tradycyjnych buraczków ale na ciepło.

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

  • 0,5 kg ugotowanych czerwonych buraczków
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnię lub do garnka wlewamy olej i wkładamy starte buraczki.

Przesmażamy przez 10 minut a następnie dodajemy sól, ocet, cukier i wszystko razem przesmażamy przez chwilę. Na samym końcu dodajemy mąkę i zagęszczamy buraczki.

Zasmażane buraczki przekładamy na talerz.
Buraczki zasmażane
ugotowane buraczki ścieramy na tarcę do miski
Buraczki zasmażane
starte buraczki przekładamy do garnka lub patelni
Buraczki zasmażane
starte buraczki przesmażamy z octem, olejem,cukrem,solą
Buraczki zasmażane
do buraczków dodajemy mąkę i dalej smażymy