Sposób przygotowania:
Gulasz z mięsa mielonego i suszonych grzybów
1. Grzyby namoczyć przez 10 minut w 1,5 szklanki wrzątku. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Wrzucić pokrojone w kostkę grzyby (wywar zostawić).
2. Dodać obficie doprawione solą i pieprzem mięso. Smażyć, aż nie będzie surowe (5-10 min)
3. Wywar z grzybów wlać do głębokiej miski. Stopniowo, ciągle mieszając trzepaczką dolać śmietany. Wymieszać, by nie było grudek. Wsypać przyprawę myśliwską i szczyptę pieprzu, zamieszać. Sos wlać do mięsa, szybko przemieszać i poddusić jeszcze przez 10 minut na bardzo wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
2. Dodać obficie doprawione solą i pieprzem mięso. Smażyć, aż nie będzie surowe (5-10 min)
3. Wywar z grzybów wlać do głębokiej miski. Stopniowo, ciągle mieszając trzepaczką dolać śmietany. Wymieszać, by nie było grudek. Wsypać przyprawę myśliwską i szczyptę pieprzu, zamieszać. Sos wlać do mięsa, szybko przemieszać i poddusić jeszcze przez 10 minut na bardzo wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.