Sposób przygotowania:
Buraczkowy chłodnik
Barszcz rozprowadzamy w 1 1/2 szkl gotowanej wody i odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka dowolnie pokroić. Ogórki pokroić w drobna kostkę.
Kefir łączymy z maślanką a następnie wystudzonym barszczem.
Dodajemy przygotowane ogórki(można troszkę zostawić do posypania chłodnika. do pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Schładzamy w lodówce. Jajka rozkładamy do miseczek i zalewamy chłodnikiem.
Jajka dowolnie pokroić. Ogórki pokroić w drobna kostkę.
Kefir łączymy z maślanką a następnie wystudzonym barszczem.
Dodajemy przygotowane ogórki(można troszkę zostawić do posypania chłodnika. do pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Schładzamy w lodówce. Jajka rozkładamy do miseczek i zalewamy chłodnikiem.
kuchenny świat
katarzynka455
Dziękuję bardzo:))