Sposób przygotowania:
Hamburger z halloumi
1. Halloumi pokroić na paski ok. 5mm grubości.
2. Bułki do hamburgerów lekko zgrillować od środka.
3. Ser halloumi grillować lub podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron aż nabierze złocistego koloru (halloumi nie topi się pod wpływem temperatury).
4. Pokroić warzywa.
5. Plastry ananasa grillować z obu stron aż lekko się przyrumienią, ale nie zrobią się suche.
6. Bułki posmarować ajvarem. Ułożyć warzywa, warstwę grillowanego halloumi i plaster ananasa.
2. Bułki do hamburgerów lekko zgrillować od środka.
3. Ser halloumi grillować lub podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron aż nabierze złocistego koloru (halloumi nie topi się pod wpływem temperatury).
4. Pokroić warzywa.
5. Plastry ananasa grillować z obu stron aż lekko się przyrumienią, ale nie zrobią się suche.
6. Bułki posmarować ajvarem. Ułożyć warzywa, warstwę grillowanego halloumi i plaster ananasa.