Sposób przygotowania:
Chłodnik buraczkowy
Botwinkę czyścimy, myjemy i drobno kroimy. Przekładamy botwinkę do garnka, dodajemy ocet, cukier i szklankę wody. Gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostudzenia.
Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a następnie obieramy je ze skórek. Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
Dodajemy jogurt naturalny, śmietanę, koperek i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowaną botwinkę, koncentrat barszczu czerwonego i ćwikłę z chrzanem, mieszamy.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a następnie obieramy je ze skórek. Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
Dodajemy jogurt naturalny, śmietanę, koperek i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowaną botwinkę, koncentrat barszczu czerwonego i ćwikłę z chrzanem, mieszamy.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.