Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Pieczarki obrać, oczyścić, odciąć nóżki. Kapelusze odłożyć na bok, natomiast nóżki pokroić w kostkę następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażyć.
Fasolkę obrać, odkroić końcówki pokroić na mniejsze kawałki i obgotować 3 -5 minut, odsączyć z wody i włożyć do podsmażonych pieczarek ponownie razem podsmażać około 10 minut.
Pod koniec smażenia dodać rozbełtane jaka, doprawić pieprzem i solą do smaku, mieszając do ścięcia się jajek.
Farszem napełnić kapelusze pieczarek, napełnione kapelusze układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, każdy posypać startym żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i zapiekać około 20 minut.
Fasolkę obrać, odkroić końcówki pokroić na mniejsze kawałki i obgotować 3 -5 minut, odsączyć z wody i włożyć do podsmażonych pieczarek ponownie razem podsmażać około 10 minut.
Pod koniec smażenia dodać rozbełtane jaka, doprawić pieprzem i solą do smaku, mieszając do ścięcia się jajek.
Farszem napełnić kapelusze pieczarek, napełnione kapelusze układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, każdy posypać startym żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i zapiekać około 20 minut.
gusia1000