noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

buraki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane buraki są miłą odskocznią od często podawanych zwykłych buraczków.

buraki nadziewane

Składniki:

buraki nadziewane

 

  • 10 średnich buraków,
  • 2 cebule,
  • 30 dag mielonego mięsa,
  • natka pietruaszki,
  • około szklanki bulionu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

buraki nadziewane
Buraki gotujemy, obieramy, przekrawamy na pól, wydrążamy miąższ. Przygotowujemy farsz: cebulę drobniutko siekamy, mieszamy z mielonym miesem, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Wyrabiamy masę, którą napełniamy połówki buraków. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy bulionem. Zapiekamy w bardzo gorącym piekarniku około 20-25 minut.

Tagi:

mięso buraki