mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Camembert w panierce z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny ser ,podajemy z ulubionym sosem żurawinowym . super smakuje , dzieciaczki nawet go uwielbiają

Camembert w panierce z żurawiną

Składniki:

Camembert w panierce z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Camembert w panierce z żurawiną
Najlepiej kupić mniejsze sery camembert są idealne do takiej przekąski . Więc tak jajko rozbełtać i zanurzyć w nim ser , następnie przełożyć do panierki ( może być wymieszana z bułką tartą ) . Ser powinien być dobrze opanierowany . Następnie pieczemy : można na patelni w niewielkiej ilości oleju, ale ja polecam w piekarniku bez tłuszczu wystarczy wyłożyć na folię aluminiową . Zapiekamy w temp 180 C około 15 minut . Podajemy z ulubionym sosem żurawinowym .