Sposób przygotowania:
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić. Plastry szynki rozłożyć na stole i ułożyć na nich szparagi owinąć. Następnie smażyć na rozgrzanej patelni grillowej polać oliwą. Grillować do chrupkości szynki.
Ser camembert włożyć na 30 minut do marynaty przygotowanej z oliwy, ziół oraz przypraw.
Po tym czasie ser wyjąć z marynaty ułożyć na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub grillować na rozgrzanej patelni grillowej do momentu zrumienienia, delikatnie obrócić i ponownie piec do zrumienienia.
Podawać na liściach sałaty razem z grillowanymi szparagami otulonymi szynką.
Ser camembert włożyć na 30 minut do marynaty przygotowanej z oliwy, ziół oraz przypraw.
Po tym czasie ser wyjąć z marynaty ułożyć na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub grillować na rozgrzanej patelni grillowej do momentu zrumienienia, delikatnie obrócić i ponownie piec do zrumienienia.
Podawać na liściach sałaty razem z grillowanymi szparagami otulonymi szynką.
BozenaMatuszczyk
Mówisz że fajnie, miło mi. Dziękuję.;)