wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Camembert smażony - na grzybowo

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proponujemy camembert smażony w jajku polany sosem grzybowym - u nas serwowany z ryżem

Camembert smażony - na grzybowo

Składniki:

Camembert smażony - na grzybowo

 

Sposób przygotowania:

Camembert smażony - na grzybowo
Camembert panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej dwukrotnie. Grzyby kroimy w plasterki, podsmażamy na margarynie. Sos rozpuszczamy w wodzie, zalewamy grzyby, gotujemy aż sos zgęstnieje.Camembert smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podajemy na ryżu polane sosem. Pychotka! Polecam! Świetne urozmaicenie smakowe! :)