zabus87

zabus87

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Camembert z chipsami czosnkowymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna przystawka na romantyczny wieczór lub kolację ze znajomymi. Rozpływający się w ustach ser z dodatkiem czosnku.

Camembert z chipsami czosnkowymi. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Camembert z chipsami czosnkowymi.

 

  • 1 camembert o dowolnym smaku
  • Kilka ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Camembert z chipsami czosnkowymi.
Ser w całości smażyć z obu stron przez kilka minut na wolnym ogniu, ciągle odwracając. Czosnek pokroić w cienki plastry i smażyć z serem aż nabierze złotego koloru. Rozkroić ser by środek wypłynął i posypać chipsami czosnkowymi. Podawać od razu po zdjęciu z patelni. Ser można też podawać z tostami lub w bułce.
Camembert z chipsami czosnkowymi.
Ser pleśniowy w ulubionym smaku i kilka plastrów czosnku.