Sposób przygotowania:
Cannelloni z mielonym mięsem
Rurki gotować 5 min. w osolonym wrzątku, następnie przelać zimną wodą i odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać mięso, przesmażyć, następnie 1 łyżkę koncentratu pomidorowego zmieszanego ze śmietaną i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i wymieszać z połową startego sera. Gdy farsz lekko przestygnie, napełnić nim rurki i ułożyć w natłuczonym pozostałym olejem żaroodpornym naczyniu. Do rondelka wlać bulion, dodać resztę koncentratu i ewentualnie przyprawy. Gotować kilka minut, by sos zgęstniał, polać rurki i posypać resztą żółtego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. Ok. 200 stopni i zapiekać przez 25 min.