Sposób przygotowania:
Cannelloni z warzywami i mięsem
Do jej przygotowania będzie nam potrzebne naczynie żaroodporne i piekarnik :) 1.Rozdrobnione mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa, czerwoną papryką słodką, mieszamy wszystkie przyprawy wraz z mięsem. 2.Tak doprawione mięso mielone wrzucamy na rozgrzaną patelnie, smażymy na oliwie z oliwek, aż się zarumieni. 3.Jeżeli nie posiadamy w lodówce kompozycji warzyw, z pomocą nadchodzi gama mrożonych warzyw na patelnie. Wrzucamy je do rumiejącego się mięsa. W tak zwanym "międzyczasie" gotujemy woreczek białego ryżu. 4.Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku. Dodajemy ryż do mięsa i warzyw, wrzucamy sporą ilość pietruszki - daje świetny aromat, poza tym, żelaza nigdy za wiele. 5.Tak przygotowanym farszem nadziewamy makaron. 6.Makaron z farszem układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy orzechami włoskimi, drobniutko pokrojonymi. Zalewamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika na 15 minut przy 200 stopniach. Po 15 minutach wyjmujemy z piekarnika, zalewamy dowolnym sosem, w zależności od gustu, ja np. zalewam bolońskim. Posypujemy serem żółtym, jak na zdjęciu i wkładamy z powrotem do piekarnika na ok 20-30 minut. Podajemy z czym chcemy! SMACZNEGO :)