lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pychota!robię je bardzo często.

cappuccino

Składniki:

cappuccino

 

  • CIASTO KOKOSOWE:
  • 6 białek
  • 18dkg cukru
  • 18dkg kokosu
  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • 2 budynie czekoladowe
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyzka kakao
  • poł łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA:
  • 1łyżka cukru
  • 1,5 kos margaryny
  • 6 żółtek
  • 15dkg cukru pudru
  • budyń śmietankowy
  • 3 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej(rozpuścić w 3 łyżkach wody)

 

Sposób przygotowania:

cappuccino
CIASTO KOKOSOWE:białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos, pieczemy na złoty kolor. CIASTO CZEKOLADOWE:Budynie wsypujemy do szklanki, uzupełniamy do pełna mąką.Dadajemy kakao i proszek do pieczenia.Jaja ucieramy z cukrem, mieszmy z suchymi składnikami.Pieczemy. MASA:Połowę mleka zagotować z 1 łyżką cukru.W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i mąkę.Zagotować i ostudzić.Margarynę ucieramy z żółttkami i cukrem pudrem.Dodajemy po łyżce budyniu, na końcu stopniowo kawę. ciasto czekoladowe należy przekroic na pół.Jedną część posmarować masą, przykryć ciastem kokosowym, posmarować znów masą i przełożyć drugim ciastem czekoladowym.Na wierzch można rozpuścić czekoladę albo zrobić polewę bądź posypać cukrem pudrem, albo posmarować masą kawową(wcześniej trzeba pamietac zeby jej troszke zostawic).