Sposób przygotowania:
Cappuccino wg Laury
CIASTO
Białka ubić z cukrem ,mieszając dodawać żółtka wymieszane z wodą.Powoli dodać mąkę wymieszaną z cappuccino i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać ,podzielić na pół i wylać na dwie foremki.Piec 180 stopni około 25 minut.Po upieczeniu przekroić placki żeby były 4.
MASA
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gotującej wody. Śmietanę 30 i śnieżkę ubić dodając cukier ,kawę cappuccino i tężejącą galaretkę. Ciasto można nasączyć spirytusem lub kawą cappuccino rozpuszczoną w wodzie.Placki szybko przekładać masą.
Białka ubić z cukrem ,mieszając dodawać żółtka wymieszane z wodą.Powoli dodać mąkę wymieszaną z cappuccino i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać ,podzielić na pół i wylać na dwie foremki.Piec 180 stopni około 25 minut.Po upieczeniu przekroić placki żeby były 4.
MASA
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gotującej wody. Śmietanę 30 i śnieżkę ubić dodając cukier ,kawę cappuccino i tężejącą galaretkę. Ciasto można nasączyć spirytusem lub kawą cappuccino rozpuszczoną w wodzie.Placki szybko przekładać masą.