edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Caprese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna przystawka pasująca na każdą okazję

Caprese

Składniki:

Caprese

 

Sposób przygotowania:

Caprese
Mozzarellę osączyłam z zalewy i pokroiłam w plastry grubości ok. 5-7 mm. Pomidory umyłam, nacięłam na krzyż, sparzyłam wrzątkiem i obrałam ze skórki. Pokroiłam je w takie plastry jak ser. Na talerzu ułożyłam naprzemiennie plasterki sera i pomidora tak, aby na siebie troszkę zachodziły. Kilka liści świeżej bazylii opłukałam, dokładnie otrzepałam z wody i pokroiłam w paseczki. Przystawkę polałam oliwą z oliwek, skropiłam octem balsamicznym oraz posypałam suszoną i świeżą bazylią. W ostatniej chwili przed podaniem lekko doprawiłam solą i pieprzem.

Tagi:

sery ser