Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Caprese wg Buni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Klasyka - w wersji oryginalnej zupełnie mi nie odpowiada . Ostatni odkryłam , że mozzarella jest jadalna w wersji zbliżonej do caprese .

Caprese wg Buni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Caprese wg Buni

 

  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 dobrze dojrzały średniej wielkości pomidor
  • 1 łyżka drobno pokrojonego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • sok z cytryny do smaku
  • szczypta grubo mielonego pieprzu kolorowego

 

Sposób przygotowania:

Caprese wg Buni
Pokroić mozzarellę w plastry , tak samo postąpić z pomidorem. Przygotować dresing mieszając oliwę z koprem, sokiem z cytryny, pieprzem , szczyptą soli . Układać na przemian plastry mozzarelli i pomidora aż do wyczerpania plasterków. Polać dresingiem.
Caprese wg Buni
Kulkę mozzarelli pokroić w grube plastry
Caprese wg Buni
Umyty średniej wielkości pomidor też pokroić w plastry
Caprese wg Buni
Przygotowac dresing do polania przekaski
Caprese wg Buni
Układać na przemian plastry pomidora i zozzarelli i polać dresingiem