Sposób przygotowania:
Chleb z sera twarogowego
Biały ser przełożyć do miski. Dodać do niego płatki owsiane, siemię lniane, jajka, proszek do pieczenia i sól. Wszystko zmiksować najlepiej za pomocą blendera. Do połączonych składników dodać miks różnych, dowolnych ziarenek (tutaj czarnuszka, ziarna sezamu, len mielony i słonecznik, można dodać co tylko się uważa i lubi). Wszystko wymieszać już ręcznie.
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Z surowej masy uformować chlebek (ja zrobiłam taki bardziej podłużny i wąski). Piekarnik nastawić na 180 stopni. Piec chlebek około godziny. Chleb po wystygnięciu wygodnie się kroi.
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Z surowej masy uformować chlebek (ja zrobiłam taki bardziej podłużny i wąski). Piekarnik nastawić na 180 stopni. Piec chlebek około godziny. Chleb po wystygnięciu wygodnie się kroi.