Sposób przygotowania:
Caprese w pucharkuETAP 1
![Capresse w pucharku Capresse w pucharku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/capresse-w-pucharku-389214.jpg)
Ser odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze części. Pokrojony przekładamy do garnuszka. Podlewamy go częścią odsączonego płynu i miksujemy na gładką masę.
ETAP 2
![Capresse w pucharku Capresse w pucharku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/capresse-w-pucharku-389215.jpg)
. Zmiksowany serek przekładamy na dno przygotowanych szklanek.
ETAP 3
![Capresse w pucharku Capresse w pucharku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/capresse-w-pucharku-389216.jpg)
Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części i miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy ketchup i odrobinę soli do smaku. Ketchup zaostrzy smak i zagęści mus pomidorowy. Gotowy wykładamy na serek.
ETAP 4
![Capresse w pucharku Capresse w pucharku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/capresse-w-pucharku-389217.jpg)
Liście bazylii przekładamy do garnuszka. Dodajemy do nich pieprz, sól czosnkową oraz oliwę z oliwek.
ETAP 5
![Capresse w pucharku Capresse w pucharku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/capresse-w-pucharku-389218.jpg)
Całość miksujemy dolewając ewentualnie oliwy. Gotowy bazyliowy mus wykładamy na wierzch naszego „capresse”.
marietta