czaki

czaki

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Carbonara 100% włoski przepis

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne szybkie i proste danie dla dwojga, potrawa włoskich górali

Carbonara 100% włoski przepis

Składniki:

Carbonara 100% włoski przepis

 

  • olej z oliwek 2 łyżki stołowe
  • 1 cebula
  • 150 dkg.boczku wędzonego
  • 2 jajka
  • 200 g makaron spaghetti
  • 2,5 łyżki stołowe potartego sera parmezan

Sposób przygotowania:

Carbonara 100% włoski przepis
Cebulę drobno kroimy w kostkę, boczek tak samo na małą kostkę i przesmażamy razem na oleju z oliwek. Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo, między czasie rozbijamy jajka w misce i mieszamy z serem parmezan konsystencja musi być lekko zawiesista , ugotowany makron bezpośrednio z garnka przekładamy do miski z jajkami i serem mieszając i całą zawartość przelewamy na wcześniej podsmażoną cebulkę z boczkiem mieszamy całość do lekkiego ścięcia jajek to jest około 30 sek. podajemy na talerz SMACZNEGO. Pyszne smaczne i pożywne danie w 100 % włoski przepis z regionu abruzzo.