Książka kucharska Tanie dania w sezonie letnim

Coraz trudniej nam się żyje, co jeść, żeby było smacznie, zdrowo i racjonalnie.

Tanie dania w sezonie letnim
Czasem musimy zacisnąć pasa i już. Nie wpadajmy w panikę. Tanio nie musi oznaczać niesmacznie i niezdrowo. Wyszukałam dla was dobre przepisy za małe pieniądze. Dania zebrane tutaj dotyczą sezonu letniego, kiedy tanie są rozmaite świeże warzywa.

Pomysły na tani posiłek

Najlepsze są nieskomplikowane potrawy, przyrządzone zaledwie z kilku składników. Naszymi przepisami udowodnimy, że wystarczą nawet niewielkie zakupy i możemy przyrządzić ciekawą przystawkę, smakowite drugie danie i najpyszniejszy deser!

Pomysł na tani obiad składać się może z różnorakich produktów sezonowych, które w danym okresie dostępne są po niższej cenie. Warto zakupić wtedy ziemniaki, marchewką, paprykę, pomidory, ogórki, kalafior, brokuły czy kapustę. Niedrogie mięso, ryż lub kasza z dodatkiem takich smakołyków świetnie nas nasyci i doda energii, a także  wspaniale zasmakuję.

Tania przekąska składać się może z drożdżowych wypieków!  Wystarczy je wzbogacić o domowy dżem lub twarożek. Deser bez trudu przyrządzicie z tanich owoców lub takich, które sami zdobędziecie! Mogą to być chodźmy jagody, poziomki czy jerzyny, które znajdziemy w lesie!

W tej książce kucharskiej znajdziecie mnóstwo inspirujących przepisów, które są smaczne, pożywne i co najważniejsze niedrogie!