kasiekaj2

kasiekaj2

Kucharz
[Przepisów: 17]

Carpaccio 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przystawka z carpaccio.

Carpaccio 4

Składniki:

Carpaccio 4

 

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio 4
Przed przyrządzeniem polędwica wołowa musi być schłodzona. Warto więc włożyć ją do lodówki 2 godziny przed podaniem. Schłodzoną polędwicę kroimy na cieniutkie plasterki (ewentualnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem). Im cieńsze plasterki, tym lepiej.  Polewamy odrobiną soku z cytryny i oliwą. Lepiej, jakby sok z cytryny był świeżo wyciśnięty. Podajemy z ziołami i z odrobiną startego sera. Warto jeszcze posypać pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego !!!

Tagi:

sery ser kapary