sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Casto czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest pyszny dziec będą zachwycone gdy mama im upiecze

Casto czekoladowe

Składniki:

Casto czekoladowe

 

  • 30 dag mąki
  • 25 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 6 jajek
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Casto czekoladowe
Czekoladę połamać na małe kawałki i dodać do niej miękkie masło i rozpuścić w kąpieli wodnej ale najlepiej w plastikowej misce. Następnie jajka wraz z cukrem ubijać mikserem kiedy będziemy juz kończyć ubijanie należy dodać powoli mąkę a następnie pomału przestudzoną masę czekoladową. Na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą wylać ciasto. Piec przez 25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu możemy polać polewa czekoladową. Ciasto powinno być wilgotne w środku. Bardzo polecam jest przepyszny. SMACZNEGO