jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Cebolada.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cebolada jako dodatek do mięs lub ryb.

Cebolada.

Składniki:

Cebolada.

 

  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka masłą
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Cebolada.
Na rozgrzaną oliwę z dodatkiem masła wsypujemy starte w cieniutkie plasterki cebule. Smażymy nie dopuszczając do zarumienienia. Dodajemy posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz ziołowy i ocet. Doprawiamy solą i czarnym pieprzem - dusimy jeszcze chwilę aż składniki się połączą.Do cebolady możemy też dodać pokrojony w kosteczkę bekon lub dobrą, wędzoną kiełbasę