sugestia

sugestia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ja uwielbiam cebulę w każdej postaci, dlatego też ta zupa jest jedna z moich ulubionych.

cebulowa

Składniki:

cebulowa

 

  • 100 ml białego winka,
  • 1 l rosołu / bulionu,
  • Sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • Pęczek dymki,
  • 100 ml octu balsamicznego,
  • grzanki,
  • 20 dag cebuli

 

Sposób przygotowania:

cebulowa
Cebule obrać. Skarmelizować 4 łyżki cukru,dolać ocet. Dodać cebule, bulion, wino i przyprawy. Gotować ok 20 minut. wrzucić pokrojone szalotki.Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z grzankami.

Tagi:

cebula