Sposób przygotowania:
Cebulowa przekąska
Jak największą cebulę obieramy i odcinamy końce. Następnie kroimy ją na 4 potem na 8, 16...nie przekrajać jej do końca. Wszystko zależne jest od wielkości naszego warzywa. Jaja roztrzepujemy z odrobiną mleka, mąkę łączymy z przyprawami. Po pokrojeniu cebuli delikatnie rozdzielamy każdy płatek. Zanurzamy w jajku i dokładnie obsypujemy ją mąką z przyprawami. Znów jajko i panierujemy ją w bułce tartej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 30 min. Musi mieć lekko brązowy kolor. Delikatnie wycinamy sam środek i wstawiamy tam mały kieliszek, który wypełniamy ulubionym sosem. Podajemy gorące. Jemy odrywając chrupiące płatki i zanurzamy w sosie. Można również usmaży ją w głębokim tłuszczu. Efekt odrobinę lepszy ;)