Sposób przygotowania:
Cebulowe krążki
Cebulę umyj i pokrój w 2 cm plastry. Rozdziel krążki. Wymieszaj mąkę, proszek d opieczenia i przyprawę do kurczaka.
W innym naczyniu wymieszaj mleko z jajkiem.
Połącz wszystko ze sobą. Zanurz krążki cebuli w powstałym cieście. Rozgrzej olej i smaż na patelni dopóki krążki będą złotobrązowe. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym i podawaj z gęstą śmietaną. Idealne na wieczory przed tv lub na imprezę
W innym naczyniu wymieszaj mleko z jajkiem.
Połącz wszystko ze sobą. Zanurz krążki cebuli w powstałym cieście. Rozgrzej olej i smaż na patelni dopóki krążki będą złotobrązowe. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym i podawaj z gęstą śmietaną. Idealne na wieczory przed tv lub na imprezę