Sposób przygotowania:
Cebulowe krążki 2
Obraną cebulę pokroić w grube plasterki (ok. pół cm) i rozdzielić na poszczególne krążki. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać. Dodać do niego mąkę i mleko, dokładnie wymieszać. W przygotowanym cieście maczać krążki cebuli, a następnie obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Krążki cebuli w cieście i bułce tartej kłaść na rozgrzany tłuszcz. Oprószyć je solą i pieprzem. Krążki cebulowe smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Usmażone krążki cebulowe można dodatkowo odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do obiadu.
ami91
Beatris
Smaki obu wersji talarków się różnią (chociaż nie potrafię opisać tych smaków). Te są najpierw zamoczone w cieście, tamte są w zwykłej panierce z bułki tartej.
ami91
Bo przymierzałam się zrobić takie krążki i znalazłam Twoje przepisy i nie wiedziałam który lepszy :) Dzięki za odpowiedź :)