Sposób przygotowania:
Chałwowa jaglanka z czekoladą
1. Do garnka wsypujemy kaszę jaglaną, następnie wlewamy wodę i napój migdałowy, a następnie gotujemy do miękkości kaszy na małym ogniu często mieszając. W razie potrzeby dolewamy napoju lub wody. Ugotowana kasza powinna być taka lekko płynna, czyli nie należy odgotowywać całego płynu.
2. Następnie do gorącej kaszy dodajemy pokruszoną chałwę i miksujemy blenderem na gładki mus.
3. Obie czekolady ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach.
4. Na dno miseczek, szklanek lub pucharków nakładamy po porcji rodzynek i mlecznej czekolady, następnie jaglankę, a na wierzch białą czekoladę.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyjdzie nam 2 duże lub 4 małe porcje.
Blendujemy w miarę płynną kaszę, powinno być w niej trochę płynu.
2. Następnie do gorącej kaszy dodajemy pokruszoną chałwę i miksujemy blenderem na gładki mus.
3. Obie czekolady ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach.
4. Na dno miseczek, szklanek lub pucharków nakładamy po porcji rodzynek i mlecznej czekolady, następnie jaglankę, a na wierzch białą czekoladę.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyjdzie nam 2 duże lub 4 małe porcje.
Blendujemy w miarę płynną kaszę, powinno być w niej trochę płynu.