Sposób przygotowania:
Kokosowo-jagodowa jaglanka
Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.
1
Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku.
Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy.
Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru.
Gotujemy, aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut.
Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu.
Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.