Sposób przygotowania:
Bananowa kasza manna
Z całości mleka odlać 1/3 i rozmieszać w niej kaszę mannę i cukier (ilość cukru regulujemy według ochoty). Resztę mleka przelać do rondelka i zagotować. Całego banana obrać i rozgnieść, mniejszy kawałek banana pokroić w plastry i odłożyć na razie na bok.
Jak mleko zacznie wrzeć dolać do niego mleko z rozmieszaną kaszą i cukrem. Wymieszać dokładnie i dodać rozgniecionego banana. Wszystko przemieszać i gotować razem na niedużej temperaturze od czasu do czasu mieszając, aż kasza zgęstnieje.
Gotową bananową mannę przelać do talerza. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plastry banana i posypać całość garstką bakalii.
Jak mleko zacznie wrzeć dolać do niego mleko z rozmieszaną kaszą i cukrem. Wymieszać dokładnie i dodać rozgniecionego banana. Wszystko przemieszać i gotować razem na niedużej temperaturze od czasu do czasu mieszając, aż kasza zgęstnieje.
Gotową bananową mannę przelać do talerza. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plastry banana i posypać całość garstką bakalii.