edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Leczo z ciecierzycą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Leczo z dodatkiem ciecierzycy, cukinii, czerwonej papryki, cebuli, kiełbasy, passaty pomidorowej wraz z przyprawami.

Leczo z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z ciecierzycą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z ciecierzycą
1. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni.

2. Cebulę kroimy przekładamy do garczka z odrobiną oleju i podsmażamy.

3. Cukinię myjemy, kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy chwilę razem. Dodajemy podsmażoną kiełbasę.

4. Dodajemy passate pomidorową i wszystko mieszamy razem.

5. Dodajemy pokrojoną paprykę i ciecierzycę.

6. Gotujemy do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając na małym ogniu. Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz.

7. Możemy podawać z pieczywem.
Leczo z ciecierzycą
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na suchej patelni
Leczo z ciecierzycą
W garczku z odrobiną oleju podsmażamy cebulę wraz z pokrojoną cukinią
Leczo z ciecierzycą
Do garczka dodajemy passate pomidorową wraz z kiełbasą i papryką czerwoną
Leczo z ciecierzycą
Dodajemy ugotowaną ciecierzycę oraz zioła prowansalskie, czosnek i przyprawy