Sposób przygotowania:
Leczo z ciecierzycą
1. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni.
2. Cebulę kroimy przekładamy do garczka z odrobiną oleju i podsmażamy.
3. Cukinię myjemy, kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy chwilę razem. Dodajemy podsmażoną kiełbasę.
4. Dodajemy passate pomidorową i wszystko mieszamy razem.
5. Dodajemy pokrojoną paprykę i ciecierzycę.
6. Gotujemy do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając na małym ogniu. Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz.
7. Możemy podawać z pieczywem.
2. Cebulę kroimy przekładamy do garczka z odrobiną oleju i podsmażamy.
3. Cukinię myjemy, kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy chwilę razem. Dodajemy podsmażoną kiełbasę.
4. Dodajemy passate pomidorową i wszystko mieszamy razem.
5. Dodajemy pokrojoną paprykę i ciecierzycę.
6. Gotujemy do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając na małym ogniu. Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz.
7. Możemy podawać z pieczywem.
Pan Zmieszany