Sposób przygotowania:
Jaglanka z frużeliną śliwkową i cynamonem
1. Napój migdałowy i wodę wlewamy do garnka, wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości na małym ogniu często mieszając. Jeśli będzie potrzeba to do kaszy dolewamy napoju lub wody. Ugotowana kasza powinna być taka płynna, nie za gęsta.
2. Do gorącej kaszy dodajemy miód, masło orzechowe i cynamon według uznania, następnie blendujemy za pomocą blendera na gładką masę. Przekładamy od razu do pucharków, miseczek czy szklanek, tak jak lubimy.
3. Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy pestki. Przekładamy do garnka, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości, dodajemy cukier i cynamon mielony do smaku. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, wlewamy do śliwek i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Najlepiej mieszać rózgą.
4. Na jaglankę przekładamy frużelinę śliwkową. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy całość.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
2. Do gorącej kaszy dodajemy miód, masło orzechowe i cynamon według uznania, następnie blendujemy za pomocą blendera na gładką masę. Przekładamy od razu do pucharków, miseczek czy szklanek, tak jak lubimy.
3. Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy pestki. Przekładamy do garnka, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości, dodajemy cukier i cynamon mielony do smaku. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, wlewamy do śliwek i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Najlepiej mieszać rózgą.
4. Na jaglankę przekładamy frużelinę śliwkową. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy całość.
5. Podajemy. Smacznego życzę.