Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i dżemem
Na stolnicy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier, szczyptę soli i ok. ⅓ szklanki zimnej wody. Wysiekać i wyrobić ciasto. Uformować kulę, włożyć na ok 1 godzinę do lodówki. Ciasto można podzielić na dwie części i upiec osobno w kwadratowej formie lub wyłożyć do dużej prostokątnej formy i dopiero po upieczeniu przekroić na dwa oddzielne kawałki. Po wyłożeniu na blachę ciasto nakłuć widelcem. Piec na złoty kolor w temperaturze 190°C przez ok. 20 minut. Ostudzić.
Budyń ugotować w szklance mleka, ostudzić.
Wierzch jednego placka posmarować dżemem, kolejno wyłożyć budyń i przykryć drugim plackiem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać wierzch ciasta. Posypać bakaliami.
Budyń ugotować w szklance mleka, ostudzić.
Wierzch jednego placka posmarować dżemem, kolejno wyłożyć budyń i przykryć drugim plackiem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać wierzch ciasta. Posypać bakaliami.