Sposób przygotowania:
Cheeseburgery
Najpierw należy przygotować wszystkie składniki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i odłożyć na talerzyku. Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Mięso przełożyć do miski, dodać musztardę ziarnistą, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe kotlety, spłaszczyć. W miseczce wymieszać musztardę dijon z keczupem. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć kotlety na jednej połowie patelni, podczas smażenia kilka razy spłaszczać kotlety. Po przewróceniu kotletów na drugą stronę, na drugiej połowie patelni ułożyć połówki bułek. Usmażone kotlety i bułki zdjąć z patelni. Połówki bułek posmarować cienką warstwą sosu keczupowo-musztardowego, posypać cebulką, ułożyć listek sałaty, kotlet, plasterek sera i po dwa plasterki ogórka. Przykryć drugą połówką bułki. Podałam z frytkami domowej roboty, były przepyszne:-)