Sposób przygotowania:
Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem
Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy parę łyżek krochmalu i dodajemy mąkę. Doprawiamy kminkiem oraz papryką ostrą i mieszamy. Jelita grube (użyłem 3 jelit długości ok. 20 cm) napełniamy masą ziemniaczaną. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia gdy kiszka napęcznieje nakłuwamy ją widelcem. Po godzinie kiszkę przewracamy na drugą stronę, aby przypiekła się też od spodu. Podałem z marynowanymi grzybkami. Smacznego.
![Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chili-kiszki-ziemniaczane-z-kminkiem-146541.jpg)
![Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chili-kiszki-ziemniaczane-z-kminkiem-146542.jpg)
![Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chili-kiszki-ziemniaczane-z-kminkiem-146543.jpg)
![Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chili-kiszki-ziemniaczane-z-kminkiem-146544.jpg)