Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chińska potrawka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

Chińska potrawka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Chińska potrawka

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 opakowanie warzyw chińskich
  • 2 opakowania makaronu chińskiego
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • Jajko
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • ½ łyżeczki tabasco

Sposób przygotowania:

Chińska potrawka

I

Chińska potrawka
Przygotowanie mięsa z kurczaka, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przekładamy do marynaty.

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy skrobię ziemniaczaną, curry, sól, wbijamy jajko, wlewamy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.

II

Chińska potrawka
mięso z marynatą smażymy na rozgrzanym oleju.

2. Mięso wraz z marynatą, smażymy na rozgrzanym oleju.

III

Chińska potrawka
MIęso łączymy z warzywami.

3. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy, dodajemy warzywa chińskie, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.

IV

Chińska potrawka
Łączenie mięsa z makaronem.

4. Po dziesięciu minutach, dodajemy suchy makaron chiński, możemy również wsypać przyprawy, które znajdują się z opakowaniu z makaronem. Pod przykryciem gotujemy dziesięć minut.

5. Po tym czasie doprawiamy tabasco i ewentualnie solą.

V

Chińska potrawka

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.