Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka po chińskuETAP 1:
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Grzyby mun namaczamy w wodzie.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do dań kuchni chińskiej.
ETAP 2:
Rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy na nim warzywa do miękkości. Oprószamy je solą i pieprzem.
ETAP 3:
Warzywa odsuwamy na bok, dodajemy pierś z kurczaka, smażymy.
ETAP 4:
Dodajemy grzyby mun odciśnięte z wody.
Wlewamy bulion i sos sojowy. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy ryż, łączymy go z potrawką.