Sposób przygotowania:
Chipsy kucharkowe z cebulką
Ziemniaki młode dokładnie myję przy okazji zdejmując łupinę i trę na plasterki na tarce. Plasterki moczę kilka minut w wodzie (w razie potrzeby wodę wymieniam). Następnie posypuję kucharkiem i mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojone plasterki i smażę na średnim ogniu do uzyskania rumianego koloru z dwóch stron „wysuszając” ziemniaki najmocniej jak się da. Z ostatnią porcją ziemniaczków na patelnię wrzucam posiekaną cebulkę. Tym razem smażę do zarumienianie cebulki. Usmażone ziemniaczki podaję z cebulką do mięsa obiadowego. Smacznego.
![Chipsy kucharkowe z cebulką Chipsy kucharkowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-kucharkowe-z-cebulka-127303.jpg)
![Chipsy kucharkowe z cebulką Chipsy kucharkowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-kucharkowe-z-cebulka-127304.jpg)
![Chipsy kucharkowe z cebulką Chipsy kucharkowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-kucharkowe-z-cebulka-127305.jpg)
![Chipsy kucharkowe z cebulką Chipsy kucharkowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-kucharkowe-z-cebulka-127306.jpg)