szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Chipsy z buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Alternatywa dla sklepowych chipsów.

Chipsy z buraka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chipsy z buraka

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z buraka
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy. Blachę wykłądamypapierem do pieczenia. Na blaszce ukłądamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw. Pieczemy ok 15 minut, po tym czasie przekłądamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Nalezy uważać, aby nie przypalić.
Chipsy z buraka
Wszystkie skłądniki to buraki, oliwa i sól.
Chipsy z buraka
Buraczane plasterki mieszamy dokładnie z oliwa
Chipsy z buraka
Plasterki buraka wykłądamy na blaszce na papierze.
Chipsy z buraka
Po 15 minutach wyciągamy i obracamy na drugą stronę.

Tagi:

buraki