justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Chipsy ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

można dodać wszelkie przyprawy jakie lubimy i tak mamy różno smakowe chipsy domowe

Chipsy ziemniaczane

Składniki:

Chipsy ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Chipsy ziemniaczane
Obrane i umyte ziemniaki należy wyłożyć na ręcznik papierowy i osuszyć. Następnie kroimy je w bardzo cieniutkie plasterki. Można to zrobić obieraczką do warzyw, wtedy chipsy będą super cienkie. Na patelnię wlewamy olej, dosyć sporo ponieważ ziemniaki mają w nim pływać tak jak się robi frytki. Smażymy ziemniaczane krążki, aż będą chrupiące. Wyjmujemy z oleju i osączamy z niego. Gotowe wystarczy posolić lub obsypać ulubioną mieszanką przypraw.

Tagi:

ziemniaki