Sposób przygotowania:
Chleb tostowy zasmażany na patelni z dodatkami
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i posmarować margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać połową porcji sera po chlebie, dodać paprykę odsączoną z zalewy i pokrojoną w mniejsze kawałki.
Fileta pokroić na większe kawałki, podsmażyć na patelni, doprawiając do smaku. Położyć podsmażony filet na każdej kromce, posypać resztą sera żółtego i posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. W miarę potrzeby pomóc sobie wykałaczkami, aby się nie rozwalało podczas smażenia.
Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ciepłe.
Fileta pokroić na większe kawałki, podsmażyć na patelni, doprawiając do smaku. Położyć podsmażony filet na każdej kromce, posypać resztą sera żółtego i posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. W miarę potrzeby pomóc sobie wykałaczkami, aby się nie rozwalało podczas smażenia.
Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ciepłe.