Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z kurczakiem i papryką
Filety z kurczaka mielę w maszynce do mięsa lub malakserze. Papryki myję i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję mięso. Doprawiam smażę na rumiano. Dodaję paprykę. Całość mieszam. Cebulę obieram, kroję w kostkę dodaję do mięsa. Na koniec dodaję świeża bazylię. Farsz przekładam do miski, dodaję ketchup i sos bbq. Mieszam dodaję ser żółty tarty.
Z ciasta kruchego wykrajam kółka. Za pomocą łyżki nakładam farsz na środek i zaklejam jak pierożki.
Każdy pierożek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi smaruję mlekiem.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.
Z ciasta kruchego wykrajam kółka. Za pomocą łyżki nakładam farsz na środek i zaklejam jak pierożki.
Każdy pierożek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi smaruję mlekiem.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.
mocsłodkości